Välkommen till Bild och filmsidan!

Fotoalbum och filmer fylls på eferhand!

Fotoalbum

Kopparträffen

Bilder och filmer från Kopparträffen hittar du här!

Kopparmoppen

Bilder och filmer från Kopparmoppen hittar du här!

September 2023

Avslutningstur 2023-09-10 – till Moskogen i Leksand

Säsongsavslutning 2023. Avslutningsturen gick till Moskogen i Leksand. Johnny Jansson tog täten och Nisse Hagberg kön för 17 hojar denna soliga och varma septembersöndag 2023. Bästa vädret sedan midsommar! Lite krångel vid starten på Ingarvet för Janne Källgren där motorcykeln inte ville starta, men kunnig som han är allas vår Janne så hittade han snabbt felet (var en kabel till batteriet som lossnat) och kunde komma iväg och ikapp oss andra. Turen gick i behaglig fart via Kvarnsveden, Mellsta, Bäsna upp till Djurås, vidare via Gagnef, Djura, Häradsbyggden och Yttermo för att till slut nå dagens destination, Moskogen Hotel och Restaurang. Där väntade en välsmakande helgbuffé med ett stort salladsbord och flera olika varmrättsalternativ. Som avslutning på matfrossan blev det, för några av oss, efterrätt bestående av färsk äppelkaka med vaniljsås. Mums! Vi räknade in totalt 23 deltagare, då några som tagit bilen väntade på plats.

Sedvanlig utlottning av skänkta priser bestående av muggar, trisslotter, första hjälpen-kit och med ett av Moskogen Hotel och Restaurang skänkt persentkort värt en helgbuffé för en person som grädde på moset. Detta förrättades i vanlig ordning av Johnny Jansson med bravur! Kul att Johnny själv fick vinna ett pris denna dag. Har inte hänt på väldigt länge, så det var på tiden!

Hemfärden skedde som vanligt enskilt där några tog vägen över Torrberg och Norr Lindberg, andra åkte via Insjön/Rexbo/Smedsbo och ett gäng passade på i det fina hoj-vädret att köra Siljan runt via Siljansnäs, Sollerön, Vinäs, Färnäs, Nusnäs och Fu. Sedan ner till Vikarbyn där vi svängde av och tog sjövägen via Sjurberg ner till Rättvik där det blev ett glass-stopp vid Rättviksglass. Efter glassen körde vi upp till Övre Gärsjö för att ta “bakvägen” ner till Bjursås och sedan vidare hem till Falun!

Tack till er som gjorde dagen till vad den blev! Alltså fantastisk!

Foto: Sven Hillgren

Juli 2023

Tisdagsturerna 4 och 25 juli regnade bort. 18 juli körde vi ingen tisdagstur p g a Kopparträffen samma vecka.

Tisdagstur 2023-07-11 – till Långsjöns kaffestuga RV50

Dagens tisdagstur gick till Långsjöns Kaffestuga. 22 st deltagare lät sig väl smaka på kaffe och smörgås. Vi klarade oss nästan från regn, det började när vi kom fram. Denna tisdagstur visade sig sorgligt nog bli säsongens sista då vädrets makter verkligen inte stod på vår sida 2023. Samtliga resterande planerade turer blev inställda p g a regn. (18 juli var ingen tur inplanerad då TTC arrangerade Kopparträffen helgen 21-23/7)

Foto: Bengt Jansson

Juni 2023

TORSDAGSTUR 2023-06-29 – Till Svärdsjö veteranmuseum

Det blev ett 15-tal hojar som hängde på till Svärdsjö Veteranmuseum denna extra kvällstur sista torsdagen i juni. Många bilar av äldre modell, en del motorcyklar och annat diverse som drivs av förbränningsmotorer samt väldigt mycket besökare av den tvåbenta modellen konstaterades. En Honda CB 650 i mycket gott skick, (tidigare ägd av Keken) fanns utställd inne i en av lokalerna. Hondan har troligen också varit på Kopparträffen enligt märket på ena packväskan.

Foto: Sven Hillgren

Tisdagstur 2023-06-27 – till Brända Bröd i Gustafs.

På årets femte tisdagstur körde vi till Brända Bröd i Solvarbo, Gustafs, där Elisabet Gröning höll öppet speciellt för oss denna mycket varma kväll. De har normalt endast helgöppet, men med hjälp av Ulla Sandgren och Anna Olmarks kunde de denna tisdagskväll servera kaffe, dryck och stenungsbakat bröd (som absolut inte var brända) med diverse pålägg till oss fikasugna bikers. Eftersom vi var i Gustafs så fanns det naturligtvis hästkorv på några av mackorna! Troligen skrämde värmen bort några potentiella hojåkare, men vi var ändå hela 23 personer fördelade på 21 motorcyklar som hängde efter Bengt Norberg på turen. Glädjande var också att att Gunnar “Vika” Eriksson följde med och fikade även om det var på 4 hjul denna gång. Efter Johnnys lotteridragning började knotten komma fram så då blev det dags att bege sig hemåt igen.

Stort tack till er som åkte med, Elisabet, Ulla och Anna på Brända Bröd för besöket samt såklart också till kvällens lotterisponsorer!

Foto: Sven Hillgren

Tisdagstur 2023-06-20 – till Carins Café vid Hugo Alfvéngården, Tibble, Leksand.

Denna molniga, men varma tisdagskväll i midsommarveckan var vi 28 hojar som Bengt Norberg lotsade via 293:an upp till Smedsbo där vi svängde av mot Rexbo, passerade Valsansjöarna, fram till Insjön, sedan via riksvägen upp till Leksand. Där svängde vi av till länsväg 919, Insjövägen, förbi Moskogen, in över Leksandsbron, genom centrala Leksand (inför förundrade åskådare som kantade vägen genom samhället), vidare ner på Sågmyravägen för att till slut komma fram till Tibble där vi lirkade oss ner till Hugo Alfvéngården och det precis nybyggda Carins Café. Här tog Anna-Karin, med döttrar emot oss och serverade dagens godaste smörgås. Några njöt av härligt god Rättviksglass också! Johnny Jansson höll som vanligt utlottning av diverse priser skänkta av våra sponsorer. Tack till er!

Dagen till ära fick vi sjunga och hurra för Inger Carlson som valt en enastående härlig dag att fylla år på! Återigen grattis!

Till sist: Det är lätt att konstatera att Dalarna i sommarskrud är makalöst vackert!

Foto: Sven Hillgren

Tisdagstur 2023-06-13 – till Flottbro Café & Thai Restaurang, Flottbron. Gagnefs Kyrkby.

31 hojar åkte denna varma tisdagskväll via 293:an och av den till Kvarnsveden, via Mellstarondellen, Bäsna och Djurås för att till sist landa vid Flottbrons norra sida där vi samlades för kaffe, hemlagad smörgås och för några även glass. Bengt Norberg körde först och visade vägen under 2023 års tredje tisdagstur. Noterar också att ålderspannet på deltagarna är stort. Yngste deltagare: Pontus Hillgren, 18 år, äldste deltagare: Arne Hjerpe, 92 år! Åldern har alltså ingen betydelse för oss hojåkare.

En helrenoverad Douglas från 1947, med ett skattemärke från Twin Clubs födelseår 1956, var en av motorcyklarna denna kväll. Ägare och förare: Sören Helander.

Foto: Sven Hillgren

Maj 2023

Tisdagstur 2023-05-30 – till Susannes Lantbröd, Vikasundet.

Vi var 37 hojar så vi delade upp oss i två gäng med Bengt Norberg och Bengt Jansson som färdledare i 2023 års andra tisdagstur.
Foto: Sven Hillgren

Tisdagstur 2023-05-23 – till Trollnäs Gårdshotell, Svärdsjö.

Bengt Norberg tog täten i 2023 års första tisdagstur.
Foto: Sven Hillgren

Toavagnsbygget 2023

Under ledning av Hans “HALE” Leandersson bygger TTC en ny toavagn! Bilder fylls på efterhand under tiden bygget fortskrider.
Foto: Sven Hillgren

Blandat från förr

Från begynnelsen

Bilder från vårt första klubbhus i Österå mm.
Fotografer okända.

Resor och turer

Kristiansund, Norge 2009

Kristiansund MC-klubb besökte Kopparträffen under många år så TTC gjorde ett besök hos dem! En utförligare text hittar du här!
Foto: Bengt Norberg

Filmer

Kortegen 2022
Foto: @gabriellaleander